Menu

Direct inschrijven voor cursussen en SIR examens

DERC Advies biedt u de volgende cursussen op onze cursuslocatie Oud-Beijerland (nabij Rotterdam). Wij bieden ook cursussen op een andere locatie of in een andere taal. Heeft u vragen neem dan contact met ons op per e-mail via: opleidingen@derc.nl of per telefoon +31 (0)186 610664.

Inschrijven

Graag verwelkomen wij u bij één van onze cursussen. Maak uw keuze voor een cursus en een datum, klik op de datum en u wordt doorgelinkt naar het inschrijfformulier. Na online inschrijving ontvangt u binnen enkele dagen uw definitieve bevestiging.

Basiscursus Druk Vacuüm Machinist

In de cursus leert u omgaan met de taken en verantwoordelijkheden die bij de druk vacuüm machinist horen, zoals de werking van de druk vacuümwagens. Ook de daarbij voorkomende risico’s zoals werken met stikstof en diverse zuigmethoden worden behandeld. Het praktijkonderdeel is goede voorbereiding op het praktische deel van het SIR examen. Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Basiscursus Zuiggraaf Machinist 

In de cursus leert u omgaan met taken en verantwoordelijkheden en de werking van de zuiggraaf machine. Het herkennen van de risico’s van de machines en de stoffen waarmee gewerkt wordt. Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Basiscursus Druk Vacuüm Keurmeester

In de cursus leiden we op tot druk vacuüm keurmeester. U krijgt uitgebreide uitleg over de keuring en certificering van de apparatuur en toebehoren. Verder brengen wij u op de hoogte van de SIR regelgeving t.a.v. het veilig werken met deze apparatuur. Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Basiscursus Toezichthouder Druk Vacuüm Reiniging 

Als toezichthouder in de (petrochemische) industrie bent u betrokken bij werkzaamheden met druk vacuüm wagens. Wij leiden u op zodat u alle kennis krijgt van de reinigingsapparatuur, -toebehoren en -methodieken. Er wordt specifiek ingespeeld op de wisselwerking tussen de opdrachtgever en de aannemer. Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Basiscursus Hoge Druk Spuiter

Deze cursus is de basiscursus voor mensen die in de (petro chemische) industrie als hoge druk spuiter aan de slag gaan. U leert tijdens de cursus de algemene werking van een hoge druk installatie, enige natuurkundige begrippen, gevaren en veiligheid, diverse reinigingstechnieken en het werken met hogedrukreinigingsapparatuur in de praktijk. Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Basiscursus Hoge Druk Machinist

In deze cursus leert u hoe u tijdens de uitvoering van industriële hogedrukreinigingswerkzaamheden de veiligheid en efficiëntie kan verhogen en ervoor te zorgen dat de hogedrukapparatuur juist gebruikt wordt. Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Basiscursus Hoge Druk Keurmeester

In deze cursus wordt u opgeleid om hogedrukapparatuur te beoordelen op veiligheid, te keuren en te certificeren. Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Basiscursus Toezichthouder Hoge Druk

In de cursus ontvangt de toezichthouder hoged druk handvatten om een veilige gang van zaken te kunnen waarborgen en krijgt een compleet beeld van de hogedrukreinigingstechnieken. Er wordt ingespeeld op de wisselwerking tussen de opdrachtgever en de aannemer. Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Basiscursus Chemisch Technisch Operator

In de cursus wordt ingegaan op de risico's en beheersmaatregelen voor de chemisch technisch operator. Aan bod komt onder andere het inrichten van de werkplek, en het opstellen van de reinigingsinstallatie. Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Basiscursus Chemisch Technisch Keurmeester

Tijdens de cursus leert u over registratie, onderhoud, keuren & testen en certificeren van chemisch technische reinigingsapparatuur. U leert ook alle aspecten rondom de veiligheid tijdens werkzaamheden. Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Basiscursus Toezichthouder Chemisch Technisch

U leert tijdens de cursus alle aspecten om een veilige uitvoering van werkzaamheden te waarborgen. U krijgt informatie over de reinigingsapparatuur, -toebehoren en -methodieken. Er wordt specifiek ingespeeld op de wisselwerking tussen de opdrachtgever en de aannemer. Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Cursus Adembescherming B

Adembescherming B gaat over de werking van het ademluchttoestel en de lifesupport unit en hoe hiermee veilig werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Na afloop van de cursus weet de deelnemer welke beschermende middelen nodig zijn en kent de beperkingen van de menselijke ademhaling. 

Cursus Toezichthouder Adembescherming

De Toezichthouder Adembescherming waarborgt een veilige gang van zaken. Tevens kan de Toezichthouder de juiste adembeschermingsmiddelen selecteren. 

Cursus Adembescherming C

Voor deze cursus zijn nog geen cursusdagen gepland. Stuur ons een e-mail (opleidingen@derc.nl) en wij nemen contact met u op. Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Verlengcursussen Chemisch Technisch

Uw kennis wordt in deze ééndaagse cursus opgefrist en eventuele wijzigingen in de voorschriften behandeld. De cursus is voor de certificaten chemisch technisch operator, chemisch technisch keurmeester, toezichthouder chemisch technisch  Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Verlengcursussen Druk Vacuüm

Uw kennis wordt in deze ééndaagse cursus opgefrist en eventuele wijzigingen in de voorschriften op het gebied van druk vacuüm reinigen worden behandeld. Voor de certificaten druk vacuüm machinist, zuig graaf machinist, druk vacuüm keurmeester en toezichthouder druk vacuüm. Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Verlengcursus Hoge Druk

Tijdens deze ééndaagse theoretische cursus wordt uw kennis opgefrist en eventuele wijzigingen in de voorschriften van hoge druk worden behandeld. Verlengcursus is voor hoge druk machinist, hoge druk keurmeester of toezichthouder hoge druk. Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Verlengcursus Hoge Druk Spuiter

Tijdens deze ééndaagse theoretische cursus wordt uw kennis opgefrist en eventuele wijzigingen in de voorschriften van hoge druk worden behandeld. Meer weten over deze cursus? Bekijk de informatie over deze cursus.

Direct examen doen: SIR theorie examens basis en verlengen

Is uw kennis up to date dan kunt u voor het behalen van uw certificaat ook direct inschrijven voor een SIR examen op onze locatie. Meer weten over de mogelijkheid om examen te doen zonder cursus? Bekijk de informatie over direct examen doen.

Voor alle SIR theorie examens bieden wij u de volgende examenmomenten:

Direct examen doen SIR theorie en praktijk (HDS-B, HDS-V, HDM-B)

Is uw kennis up to date dan kunt u voor het behalen van uw certificaat ook direct inschrijven voor een SIR examen op onze locatie. Meer weten over deze direct examen doen? Bekijk de informatie over direct examen doen.

Voor alle SIR hoge druk theorie met praktijk examens bieden wij u de volgende examenmomenten:

Direct examen doen SIR theorie en praktijk Druk Vacuüm

Is uw kennis up to date dan kunt u voor het behalen van uw certificaat ook direct inschrijven voor een SIR examen op onze locatie. Meer weten over deze direct examen doen? Bekijk de informatie over direct examen doen.

Voor alle SIR druk vacuüm theorie met praktijk examens bieden wij u de volgende examenmomenten:

Direct examen doen SIR theorie en praktijk Adembescherming (AAB en TAB)

Is uw kennis up to date dan kunt u voor het behalen van uw certificaat ook direct inschrijven voor een SIR examen op onze locatie. Meer weten over deze direct examen doen? Bekijk de informatie over direct examen doen.

Voor alle SIR Adembescherming met praktijk examens bieden wij u de volgende examenmomenten: