Menu

Code 95

Cursussen waar het verkrijgen van nascholingsuren voor code 95 mogelijk is 

De cursussen Druk Vacuüm Machinist, Druk Vacuüm Keurmeester, Zuig Graaf Machinist en Toezichthouder Druk Vacuüm zijn door het CBR gecertificeerd voor code 95. 

Uitleg code 95 

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1 (E), C(E), D1 (E) of D (E) noodzakelijk is. Deze code is vijf jaar geldig. 

Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en die werken in de EU. Dit is geregeld in de richtlijn vakbekwaamheid. 

Om beroepschauffeur te blijven, is het verplicht om iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. 

DERC Druk Vacuüm cursussen door CBR gecertificeerd

Onze cursussen Druk Vacuüm zijn door het CBR gecertificeerd en tellen na aanmelding bij het CBR mee voor de verplichte 35 uur nascholing. Tijdens onze cursus behaalt u 7 nascholingsuren. 

Inschrijving voor cursus met code 95

Vermeld bij uw inschrijving direct dat u graag aangemeld wilt worden voor Code 95, wij regelen voor u deze aanmelding. Voor deze registratie hebben wij van de kandidaat het BSN- nummer nodig. 
Bij de cursussen Druk Vacuüm en Hoge Druk kunt u op het inschrijfformulier Code 95 aanvinken. 

Vragen

Heeft u nog vragen over onze cursussen met code 95, neem dan contact met ons op: telefonisch +(0)186 61 06 64 of per e-mail: opleidingen@derc.nl.